6 tips om je Halloweenpompoen langer te doen overleven

B2 Broekmans Zolder

Molenstraat 19, 3550 Zolder-Centrum
Iedere weekdag van 9.00 tot 19.00 uur & zaterdag tot 18.00 uur
Telefoon: 011 53 70 60

Ook zo hard Halloween gevierd? Misschien hebben jullie zelfs een pompoen uitgesneden. Staat ze er nog? Of was ze al stilaan rot aan het geraken? Met deze tips gaat je pompoen volgend jaar een stukje langer mee!

  1. Kies een goeie pompoen: ga voor een lokale pompoen die nog niet al te veel getransporteerd is, inspecteer de huid en zoek naar blutsen en builen. Zijn er geen, voelt het pompoenvlees overal stevig aan en is de kleur overal nog even mooi egaal? Dan heb je een goeie te pakken!
  2. Schraap het vlees en verwijder het: hoe leger, properder en droger het interieur van de pompoen, hoe minder snel ze zal rotten.
  3. Pepermunten afwasproduct: Ja, het moet pepermunt zijn! Los het product op in een kwartliter water, doe het in een sproeiflesje en sproei het product op de binnenkant van je pompoen. Pepermunt is een antischimmel en zal het rottingsproces dus vertragen.
  4. Overweeg hem in de koelkast te steken: Koelt het ’s avonds nog niet genoeg af? Overweeg hem dan binnen te steken in plaats van hem buiten aan de voordeur te laten staan.
  5. Of geef ze een goed bad: Jawel, een pompoen die gehydrateerd blijft, rot minder snel. Zeker wanneer je merkt dat ze stilaan aan het verwelken zijn: gewoon een emmer of badkuip vullen met fris water, en de pompoenen erin steken!
  6. Gebruik een fruitvliegjesval: Helaas, pompoenen trekken ook fruitvliegjes aan. En de fruitvliegjes zullen het rottingsproces alleen maar doen versnellen doordat ze de pompoen beschadigen. Gebruik dus spray tegen fruitvliegjes!