Hoe organiseer je thuis een echte Amerikaanse barbecue?

B2 Broekmans Zolder

Molenstraat 19, 3550 Zolder-Centrum
Iedere weekdag van 9.00 tot 19.00 uur & zaterdag tot 18.00 uur
Telefoon: 011 53 70 60

Eindelijk zomer! Eindelijk vakantie! Tijd voor een American 'cook out'! Net zoals hier bij mooi weer, wordt ook daar maar al te graag de barbecue aangestoken. Hoe je zo’n echte Amerikaanse barbecue organiseert? Dat vertellen we je hier!

1. Breng je eigen vlees mee

Inderdaad. Het grootste verschil met een BBQ zoals wij die kennen: in de VS breng je als bezoek zelf je eigen vlees mee. Schrik dat je met massaal veel overschot gaat zitten? Je kan ook afspreken dat ieder een stukje van het eten meeneemt. De ene zorgt voor het dessert, de andere voor de biefstukken, nog iemand anders voor de merguez en de ribbetjes. Anyway, you get the point. Ook de slaatjes, pastasalades en andere nevengerechten (of side dishes) kun je over de bezoekers delen, maar die worden in de VS wel doorgaans door de “host” (organisator van het feestje) voorzien.

2. Welk vlees?

Grill gerust eens een burger. Of een stevige maïskolf. Ook T-bone steaks doen het goed in de VS. En wat we tegenwoordig meer en meer zien opduiken, ook bij foodtrucks hier bij ons: pulled pork, waarbij varkensvlees in heel kleine stukjes wordt gesneden. Nog een dessertje? Gooi wat bananen in schil op de rooster!

3. Versier je woonst en jezelf

Met Amerikaanse vlagjes, posters van echte Hollywoodfilms of bekende bands, in een American Football thema of met foto’s van de Grand Canyon, New York of andere typische bezienswaardigheden.

4. Red cups

Voorzie een kleurrijke fruitpunch, en serveer hem in van die typische studentikoze rode bekertjes. Let wel op dat de kinderen geen beer pong beginnen te spelen. Of laat ze gerust doen, maar hou een oogje in het zeil dat het niet uit de hand loopt ;-)

5. Een echte Amerikaanse grill

Mag het wat kosten? Investeer dan in een typische Texaanse grill, op gas of kolen. Of in een smoker waarbij het vlees gerookt wordt. Wil je vaker zo’n feestjes organiseren? Dan kan je overwegen om een echte fire pit of vuurhaard met bakstenen in je tuin aan te leggen.

6. Aangepaste muziek

Last but not least: in Amerika gaan barbecue en countrymuziek hand in hand. Zorg dus voor een aangepaste Spotify-playlist of koop eens een countryalbum!

Enkel opletten dat het niet zo gezellig wordt dat de buren last krijgen van nachtlawaai. Al kan je dat probleem oplossen door ook de buren uit te nodigen, natuurlijk :-)

Bron: Barbecueshop.nl, Wikipedia, hss.com