Havermoutpannenkoeken

B2 Broekmans Zolder

Molenstraat 19, 3550 Zolder-Centrum
Iedere weekdag van 9.00 tot 19.00 uur & zaterdag tot 18.00 uur
Telefoon: 011 53 70 60

Vroeger was één woensdagnamiddag in de maand bij ons nog altijd een beetje leuker dan de andere. Waarom? Omdat het dan pannenkoekennamiddag was! Een traditie die zolang we naar school gingen in ere gehouden werd. Wil je hier ook mee beginnen maar verkies je een gezond alternatief, overweeg dan eens havermoutpannenkoeken. Gezond, voedzaam én lekker!

Wat hebben we nodig (voor 4 personen)?

  • 140 g havermout
  • 140 g zelfrijzende bloem
  • 350 ml melk
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels honing
  • snuifje zout 
  • snuifje kaneel  
  • boter (of olie) 
  • 3 eetlepels gehakte pecannoten
  • 2 bananen
  • een handje frambozen  
  • ahornsiroop

Hoe maken we het klaar?

  • Mix de havermout tot meel. Meng met de bloem, melk, eieren, honing, zout en kaneel. Laat het beslag een kwartiertje rusten.
  • Bak 16 dikke pannenkoeken van het beslag in een pan met boter of olie. Je kunt ze warm houden in de oven, voorverwarmd op 75°C.
  • Rooster de noten zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.
  • Snij de bananen in plakjes en spoel de frambozen.
  • Serveer 4 pannenkoekjes per persoon op een stapeltje. Werk af met plakjes banaan, frambozen en geroosterde nootjes.
  • Giet er naar eigen smaak ahornsiroop over.

Smakelijk!  

Bron: Libelle Lekker