Het moeten niet altijd boterhammen met kipfilet of salami zijn. Met deze originele lunch tover je een glimlach op het gelaat van je kids. En ook op dat van jou trouwens, want het is misschien zelfs nog sneller klaar dan een boterham!

Wat heb je nodig?

  • Een halve appel
  • Een beetje citroensap 
  • Een halve eetlepel zure room
  • Een halve eetlepel volle yoghurt
  • Een halve eetlepel mayonaise
  • Een snuifje peper en zout
  • Een grote tortilla 
  • 50g gerookte zalm (in plakjes)
  • Een rode bietscheut 
  • Een half sprietje bieslook (geblancheerd)

Hoe maak je het?

  • We nemen de appel, schillen hem en snijden hem in fijne staafjes. Bedruppel hem dan met citroensap. Meng de zure room met de volle yoghurt en mayonaise. Kruid met peper en een klein beetje zout.
  • We bestrijken de tortilla’s (wraps) met het roommengsel en leggen er de plakjes gerookte zalm op.
  • We beleggen het geheel met appelstaafjes en rodebietscheutjes.
  • Rol de wrap op, wikkel hem stevig in plasticfolie en leg hem in de koelkast.
  • Voor het in de brooddoos steken, snijden we elke wrap in plakjes. Rond elk stukje binden we een geblancheerd sprietje bieslook. Vaststeken met een prikker is natuurlijk ook mogelijk.

Bron: http://www.alvo.be