Tex-Mex Burger met Cajun mayonaise

B2 Broekmans Zolder

Molenstraat 19, 3550 Zolder-Centrum
Iedere weekdag van 9.00 tot 19.00 uur & zaterdag tot 18.00 uur
Telefoon: 011 53 70 60

Hoe kan je je nog meer een echte Amerikaan voelen dan deze heerlijke Texaanse burger op de grill klaar te maken? Niet voor gevoelige zielen, deze pikante burger!

Wat hebben we nodig (voor 4 personen)?

  • 8 eetlepels mayonnaise
  • 1 theelepel Cajunkruiden (voor de saus)
  • 600 gram rundergehakt
  • 1 jalapeno peper, ontdaan van zaden en in stukjes gesneden
  • 2 ajuinen, gepeld en gesneden
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 eetlepel Cajunkruiden (voor het vlees)
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 4 sneden Cheddar
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 blaadjes salade
  • 4 schijfjes tomaat
  • Een zakje nacho’s

Hoe maken we het klaar?

  • Bereid de barbecue voor en verwarm hem tot middelhoge temperatuur.
  • Meng de mayonaise met 1 theelepel Cajunkruiden en zet aan de kant.
  • Meng het gehakt, de jalapeno peper, de ajuin, look, 1 eetlepel Cajunkruiden en de Worcestershiresaus met je handen. Verdeel in vier ballen, en plet ze tot een hamburger.
  • Olie de grill zachtjes in en plaats de hamburgers op de grill. Bak voor ongeveer vijf minuten per kant.
  • Leg tijdens de laaste twee minute een sneetje Cheddar op elke hamburger.
  • Leg de broodjes naast de burgers op de grill en rooster een paar minuutjes.
  • Smeer de gekruide mayonaise op de binnenkant van de broodjes.
  • Leg de hamburger tussen het broodje, samen met een blaadje salade en een schijfje tomaat voor de afwerking.
  • Garneer het bord met de nacho’s en de Tex-Mex burger.

Smakelijk!

Bron: allrecipes.com