B2 Broekmans Zolder

Molenstraat 19, 3550 Zolder-Centrum
Iedere weekdag van 9.00 tot 19.00 uur & zaterdag tot 18.00 uur
Telefoon: 011 53 70 60

Eten jullie ook zo graag iets fris en licht wanneer het warm is? Wij alvast wel. En om jullie te verwennen, halen we een klassieker uit de kast: een zomerse salade met kip en meloen. Gezonder kan bijna niet, tenzij je echt een gezondheidsgoeroe bent en de mayonaise weglaat :)!

Wat hebben we nodig?

  • 1 Galiameloen
  • 200 gram gemarineerde kipfilet (bijv. met kipkruiden)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 75 gram veldsla
  • 2 eetlepels mayonaise
  • halve eetlepel kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje zout en peper

Hoe maken we het klaar?

  • Niemand lust meloenpitjes in zijn salade. Snijd de meloen dus doormidden en verwijder de pitjes.  
  • Meloen laat zich het lekkerst serveren in bolletjes. Steek met een meloenbolletjeslepel zoveel mogelijk meloenbolletjes uit de helften. Zorg er wel voor dat de schilhelften helemaal intact blijven. 
  • Snijd de gemarineerde kip in blokjes. Indien niet gemarineerd, kruid de kip zelf met wat peper, zout, kipkruiden en kerrie.
  • Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipblokjes in ongeveer 5 minuten gaar.  
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Schep de veldsla in een kom door elkaar.
  • Meng in een potje de mayonaise, het kerriepoeder, het paprikapoeder en een snufje zout en peper door elkaar. Graag een wat dunner sausje? Voeg dan een klein beetje water toe.  
  • Schep de meloenbolletjes, kip en paprika door de veldsla. 
  • Schep de salade in de meloenhelften en schep de kerriesaus eroverheen.

Zo snel kan het gaan: je zomerse salade met meloen en kip is klaar.  Smakelijk!