Terug naar school?

Niet zonder eerst deze checklist te bekijken!

B2 Broekmans Zolder

Molenstraat 19, 3550 Zolder-Centrum
Iedere weekdag van 9.00 tot 19.00 uur & zaterdag tot 18.00 uur
Telefoon: 011 53 70 60

Kinderen in huis? Dan zijn ze op 1 september zeker ook terug naar school getrokken. Bij het begin van het schooljaar is het altijd even stressen: gewoontes moeten terug worden aangepast, de wekker gaat wat vroeger, en er moet heel wat nieuw schoolgerief ingeslaan worden. Wat dat laatste betreft, helpen we je alvast een handje met deze checklist.

 • Schriften en agenda: je weet wel, om hun huiswerk in te maken en notities te nemen. Probeer het zo leuk mogelijk te maken met enkele leuke ontwerpen! Op Etsy en Pinterest vind je ongetwijfeld wel iets!
   
 • Kaftpapier: niet alles gebeurt tegenwoordig met de tablet. Er zijn dan wel minder boeken dan vroeger (we herinneren ons nog duchtig de zware boekentas in onze kindertijd), maar leuk kaftpapier is nog altijd even essentieel als voorheen. Ideetjes opdoen? Check dan zeker eens Pinterest of deze blog. Dit voorbeeld van een landkaart omgevormd tot kaftpapier vonden wij wel leuk!
   
 • Brooddoos en drinkbus: Een leuke, originele broodtrommel en drinkbus trekken alle ogen naar je kind toe. Geef ze trouwens ook af en toe eens iets anders mee dan boterhammen. Maar dat schreven we vorig jaar al: http://www.b2supermarkt.be/inspiratie/stuur-je-kinderen-met-een-originele-lunch-naar-school
   
 • Etiketten: Boek gekaft? Of gebruiken je kinderen meerdere schriftjes? Om te weten wat voor welk vak is, plak je best handige etiketten waarop ze het vak kunnen noteren.
   
 • Schrijfgerief: School is nog altijd schrijven (en soms een beetje tekenen). En dus heb je uiteraard schrijfgerief nodig. Potloden, balpennen in allerlei kleuren, kleurpotloden, markeerstiften, een gom en slijper mogen niet ontbreken in de pennenzak. Dat brengt ons naadloos bij het volgende punt...
   
 • Pennenzak: je kinderen kijken op een dag waarschijnlijk meer naar hun pennenzak dan naar hun leerkracht. Zorg dus voor een tof exemplaar. Wil je helemaal origineel zijn? Dan kan je bijvoorbeeld ook zelf een pennenzak voor je kids in elkaar steken. Zie hier hoe dat moet.

Veel schoolplezier!