De lekkerste appelbeignets? Die maak je met appels van eigen bodem natuurlijk. Jonagold of Jonagored: aan jou de keuze. Scoren doe je sowieso bij groot én klein met appelbeignets.

Wat heb je nodig?

  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 175 gram bloem
  • 1 1⁄2 theelepels bakpoeder
  • 1 1⁄4 deciliters appelcider
  • 1  ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram suiker
  • 1⁄4 theelepel grof zeezout
  • 1  grote appel
  • frituurolie

Hoe maak je het?

  • Meng 3 eetlepels van de bruine suiker met 1 theelepel kaneel in een kommetje. Zet apart.
  • Meng in een grote kom de bloem met de rest van de bruine suiker, het bakpoeder en de rest van het kaneelpoeder.
  • Meng in een andere kom de appelcider met het ei en de vanille.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en mix kort, tot alles net is gemengd.
  • Schil de appel. Snij de helft in kleine blokjes en rasp de andere helft. Schep alles voorzichtig onder het deeg.
  • Verhit de olie tot 180 °C. Gebruik twee eetlepels om telkens een hoopje deeg in de olie te laten vallen. Frituur in kleine porties, gedurende 3 minuten. Draai halverwege de baktijd één keer om. Bestrooi meteen na het bakken met de suiker en laat uitlekken op een rooster.
  • Serveer warm of op kamertemperatuur.

Een andere hoeveelheid bereiden? Bekijk het volledige recept op https://www.alvo.be/nl/recepten/appelbeignets