Wat heb je nodig?
- 4 eetlepels bruine suiker
- 2 theelepels kaneel
- 175 gram bloem
- 1 1⁄2 theelepels bakpoeder
- 1 1⁄4 deciliters appelcider
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 gram suiker
- 1⁄4 theelepel grof zeezout
- 1 grote appel
- frituurolie
Hoe maak je het?
- Meng 3 eetlepels van de bruine suiker met 1 theelepel kaneel in een kommetje. Zet apart.
- Meng in een grote kom de bloem met de rest van de bruine suiker, het bakpoeder en de rest van het kaneelpoeder.
- Meng in een andere kom de appelcider met het ei en de vanille.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en mix kort, tot alles net is gemengd.
- Schil de appel. Snij de helft in kleine blokjes en rasp de andere helft. Schep alles voorzichtig onder het deeg.
- Verhit de olie tot 180 °C. Gebruik twee eetlepels om telkens een hoopje deeg in de olie te laten vallen. Frituur in kleine porties, gedurende 3 minuten. Draai halverwege de baktijd één keer om. Bestrooi meteen na het bakken met de suiker en laat uitlekken op een rooster.
- Serveer warm of op kamertemperatuur.
Een andere hoeveelheid bereiden? Bekijk het volledige recept op https://www.alvo.be/nl/recepten/appelbeignets