Op zoek naar een originele tapenade? Ga dan voor deze overheerlijke auberginekaviaar!

Wat heb je nodig?

  • 2 aubergines
  • 1 ciabata
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • citroensap
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

  • Snijd de aubergines over de lengte in twee gelijke delen. Maak met een scherp mes insnijdingen in het vruchtvlees van de auberginehelften.
  • Verdeel met een broodmes de ciabata in kleine broodjes.
  • Grill de aubergine 10 minuten met het vruchtvlees naar beneden. Steek de aubergines met het vruchtvlees naar boven in bakjes en laat ze 20 minuutjes in de afgesloten grill afkoelen. 
  • Rooster de ciabatabroodjes.
  • Lepel het vruchtvlees van de aubergines in een kommetje en stamp het fijn samen met de teentjes knoflook.
  • Voeg 3 eetlepels olijfolie en het sap van 1/2 citroen toe. Breng op smaak met peper en zout en meng het goed tot een heerlijke tapenade.
  • Smeren maar!