Op zoek naar een originele tapenade? Ga dan voor deze overheerlijke auberginekaviaar!
Wat heb je nodig?
- 2 aubergines
- 1 ciabata
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- citroensap
- zout en peper naar smaak
Hoe maak je het?
- Snijd de aubergines over de lengte in twee gelijke delen. Maak met een scherp mes insnijdingen in het vruchtvlees van de auberginehelften.
- Verdeel met een broodmes de ciabata in kleine broodjes.
- Grill de aubergine 10 minuten met het vruchtvlees naar beneden. Steek de aubergines met het vruchtvlees naar boven in bakjes en laat ze 20 minuutjes in de afgesloten grill afkoelen.
- Rooster de ciabatabroodjes.
- Lepel het vruchtvlees van de aubergines in een kommetje en stamp het fijn samen met de teentjes knoflook.
- Voeg 3 eetlepels olijfolie en het sap van 1/2 citroen toe. Breng op smaak met peper en zout en meng het goed tot een heerlijke tapenade.
- Smeren maar!