Op zoek naar een originele tapenade? Ga dan voor deze overheerlijke auberginekaviaar!

Wat heb je nodig?

  • 2 aubergines
  • 1 ciabata
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • citroensap
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

  • Snijd de aubergines over de lengte in twee gelijke delen. Maak met een scherp mes insnijdingen in het vruchtvlees van de auberginehelften.
  • Verdeel met een broodmes de ciabata in kleine broodjes.
  • Grill de aubergine 10 minuten met het vruchtvlees naar beneden. Steek de aubergines met het vruchtvlees naar boven in bakjes en laat ze 20 minuutjes in de afgesloten grill afkoelen. 
  • Rooster de ciabatabroodjes.
  • Lepel het vruchtvlees van de aubergines in een kommetje en stamp het fijn samen met de teentjes knoflook.
  • Voeg 3 eetlepels olijfolie en het sap van 1/2 citroen toe. Breng op smaak met peper en zout en meng het goed tot een heerlijke tapenade.
  • Smeren maar!
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.

Je vindt meer informatie over jouw privacy op onze website terug op deze link.

Strikt noodzakelijke cookies

Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan en zodat onze website correct kan werken.

Cookies van derden

Onze website kan enkele tracking cookies plaatsen, waarmee een koppeling gelegd wordt met Facebook en Google Analytics om het gebruik van onze website in kaart te brengen.

Door deze cookie aan te laten staan help je onze site te verbeteren.