Hmmm, lekker koud buiten. Herfst. Dan is er niks zo lekker als een heerlijk eenvoudig champignongerechtje.  Met boekweit natuurlijk, zodat het nog lekker gezond is ook.

Wat heb je nodig?

  • 200 gr boekweit
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 150 gr champignons
  • 50 gr doperwtjes
  • 200 gr room
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

  • Spoel de boekweit af met water. Kook dan 15 minuten op middelhoog vuur. Let op dat je hem niet te lang laat koken!
  • Smelt de boter in de olijfolie. Versnipper de ui, bak hem 5 minuten en voeg wat zout toe.
  • Schil de champignons voorzichtig. Spoel ze niet af, dan worden ze donker van kleur.
  • Snij de champignons en voeg ze toe aan de ui. Voeg ook de erwtjes toe. Roerbak 3 minuten.
  • Voeg de room toe en laat een paar minuten sudderen. Zet het vuur uit en strooi er wat peper over.
  • Breng de gekookte boekweit op smaak met wat zout en een beetje boter.
  • Giet de romige saus over de boekweit en het gerechtje is klaar om te serveren.

Bron: http://allrecipes.nl

Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.

Je vindt meer informatie over jouw privacy op onze website terug op deze link.

Strikt noodzakelijke cookies

Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan en zodat onze website correct kan werken.

Cookies van derden

Onze website kan enkele tracking cookies plaatsen, waarmee een koppeling gelegd wordt met Facebook en Google Analytics om het gebruik van onze website in kaart te brengen.

Door deze cookie aan te laten staan help je onze site te verbeteren.