Hmmm, lekker koud buiten. Herfst. Dan is er niks zo lekker als een heerlijk eenvoudig champignongerechtje.  Met boekweit natuurlijk, zodat het nog lekker gezond is ook.

Wat heb je nodig?

  • 200 gr boekweit
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 150 gr champignons
  • 50 gr doperwtjes
  • 200 gr room
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

  • Spoel de boekweit af met water. Kook dan 15 minuten op middelhoog vuur. Let op dat je hem niet te lang laat koken!
  • Smelt de boter in de olijfolie. Versnipper de ui, bak hem 5 minuten en voeg wat zout toe.
  • Schil de champignons voorzichtig. Spoel ze niet af, dan worden ze donker van kleur.
  • Snij de champignons en voeg ze toe aan de ui. Voeg ook de erwtjes toe. Roerbak 3 minuten.
  • Voeg de room toe en laat een paar minuten sudderen. Zet het vuur uit en strooi er wat peper over.
  • Breng de gekookte boekweit op smaak met wat zout en een beetje boter.
  • Giet de romige saus over de boekweit en het gerechtje is klaar om te serveren.

Bron: http://allrecipes.nl