Hmmm, lekker koud buiten. Herfst. Dan is er niks zo lekker als een heerlijk eenvoudig champignongerechtje. Met boekweit natuurlijk, zodat het nog lekker gezond is ook.
Wat heb je nodig?
- 200 gr boekweit
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 150 gr champignons
- 50 gr doperwtjes
- 200 gr room
- zout en peper naar smaak
Hoe maak je het?
- Spoel de boekweit af met water. Kook dan 15 minuten op middelhoog vuur. Let op dat je hem niet te lang laat koken!
- Smelt de boter in de olijfolie. Versnipper de ui, bak hem 5 minuten en voeg wat zout toe.
- Schil de champignons voorzichtig. Spoel ze niet af, dan worden ze donker van kleur.
- Snij de champignons en voeg ze toe aan de ui. Voeg ook de erwtjes toe. Roerbak 3 minuten.
- Voeg de room toe en laat een paar minuten sudderen. Zet het vuur uit en strooi er wat peper over.
- Breng de gekookte boekweit op smaak met wat zout en een beetje boter.
- Giet de romige saus over de boekweit en het gerechtje is klaar om te serveren.
Bron: http://allrecipes.nl