Geen kooktalent? Geen probleem! Deze Mexicaanse chili is makkelijk en smaakt overheerlijk! Je kan ‘m zo pittig maken als je wil, en zelfs invriezen om er later opnieuw van te smullen.
Wat heb je nodig?
- 1 el olijfolie
- 500 g rundergehakt
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 tl chilipoeder
- 4 teentjes look, gekneusd
- 2 el tomatenconcentraat
- 1 blik gepelde tomaten
- 25 cl runderbouillon
- 1 blik rode bonen, uitgelekt
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 tl komijn
Hoe maak je het?
- Verwarm de olie op een hoge temperatuur in een pan en voeg het gehakt toe. Laat bakken tot het bruin is.
- Voeg de ui, het chilipoeder en de look toe en laat bakken tot de ui glazig is.
- Voeg het tomatenconcentraat toe en laat twee minuten bakken. Voeg vervolgens de tomaten en de bouillon toe, en daarna de bonen, oregano en komijn.
- Laat 20 minuten koken zonder deksel. Kruid af met peper en zout, en serveer met rijst of brood.
Bron: http://www.alvo.be