Geen kooktalent? Geen probleem! Deze Mexicaanse chili is makkelijk en smaakt overheerlijk! Je kan ‘m zo pittig maken als je wil, en zelfs invriezen om er later opnieuw van te smullen.

Wat heb je nodig?

  • 1 el olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 tl chilipoeder
  • 4 teentjes look, gekneusd
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 25 cl runderbouillon
  • 1 blik rode bonen, uitgelekt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl komijn

Hoe maak je het?

  • Verwarm de olie op een hoge temperatuur in een pan en voeg het gehakt toe. Laat bakken tot het bruin is.
  • Voeg de ui, het chilipoeder en de look toe en laat bakken tot de ui glazig is.
  • Voeg het tomatenconcentraat toe en laat twee minuten bakken. Voeg vervolgens de tomaten en de bouillon toe, en daarna de bonen, oregano en komijn.
  • Laat 20 minuten koken zonder deksel. Kruid af met peper en zout, en serveer met rijst of brood.

Bron: http://www.alvo.be

Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.

Je vindt meer informatie over jouw privacy op onze website terug op deze link.

Strikt noodzakelijke cookies

Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan en zodat onze website correct kan werken.

Cookies van derden

Onze website kan enkele tracking cookies plaatsen, waarmee een koppeling gelegd wordt met Facebook en Google Analytics om het gebruik van onze website in kaart te brengen.

Door deze cookie aan te laten staan help je onze site te verbeteren.