Deze chocoladecake smaakt goddelijk! Hij heeft geen bloem, bevat alcohol en is bedekt met slagroom. Wat wil je nog meer?

Wat heb je nodig?

  • 250 gram donkere chocolade (min. 70 %)
  • 125 gram ongezouten boter
  • 6  eieren
  • 175 gram suiker
  • 2 eetlepels grand marnier
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 5 deciliters volle room
  • 1  vanillestokje
  • 1 theelepel cacaopoeder (geen instant)

 

Hoe maak je het?

  • Neem een springvorm met een doorsnede van 23 cm. Knip een rondje uit bakpapier en bedek hiermee de bodem. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de chocolade in stukken en doe ze samen met de boter in een pannetje. Zet op heel laag vuur en laat voorzichtig smelten. Roer af en toe.
  • Klop intussen de 2 hele eieren en 4 dooiers (bewaar de eiwitten in een andere kom) met 75 g van de suiker tot een crèmige massa. Voeg hier de gesmolten chocolade aan toe en roer goed. Voeg dan de Grand Marnier en de geraspte sinaasappelschil toe.
  • Klop de eiwitten schuimig, voeg dan beetje bij beetje de rest van de suiker toe en blijf kloppen tot de eiwitten vast zijn, maar niet te stijf.
  • Meng een beetje van de eiwitten door het chocolademengsel. Schep dan de rest van de eiwitten erbij en meng voorzichtig.
  • Giet in de springvorm en zet deze 35 minuten in de oven. Laat afkoelen in de vorm en open ze dan voorzichtig. De taart zal ‘gekrakeleerd’ zijn: dit is de bedoeling. Zet ze op een étagère.
  • Klop de room stijf met de uitgeschraapte vanille. Schep over de taart. Doe de cacaopoeder in een zeefje en strooi over de room.

Een andere hoeveelheid bereiden? Bekijk het volledige recept op https://www.alvo.be/nl/recepten/bloemloze-chocoladetaart-met-slagroom 

Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.

Je vindt meer informatie over jouw privacy op onze website terug op deze link.

Strikt noodzakelijke cookies

Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan en zodat onze website correct kan werken.

Cookies van derden

Onze website kan enkele tracking cookies plaatsen, waarmee een koppeling gelegd wordt met Facebook en Google Analytics om het gebruik van onze website in kaart te brengen.

Door deze cookie aan te laten staan help je onze site te verbeteren.