Jamie Oliver maakte het afgelopen week weer bont: hij postte een foto van zijn eigen versie van Spanje’s nationale schotel Paëlla. “Als ik er nu eens wat chorizo en kippendijen in verwerkte?”, dacht hij. En met die gedachtegang haalde hij zich de woede van quasi alle Spanjaarden van Barcelona tot in Sevilla op zijn nek. Heiligschennis. Maar met zijn pasta en paddenstoelen uit de oven, gepubliceerd in zijn kookboek Jamie’s Italië, is helemaal niks mis. Vier heerlijke porties comfortfood voor op een herfstige weekavond, coming up!
Wat heb je nodig?
- Olijfolie
- 400g kipfilet (zelf te snijden of reeds in blokjes)
- 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 350 g paddenstoelen, schoongemaakt en in stukken gescheurd
- 200 ml witte wijn
- 450 g gedroogde spaghetti
- 500 ml slagroom
- een stuk van 200 g Parmezaanse kaas, geraspt
- een takje verse basilicum, alleen de blaadjes
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 °C / gasovenstand 6.
- Zet een grote pan op het vuur. Giet er een scheutje olijfolie in.
- Bestrooi de stukjes kip met peper en zout en bak ze rondom bruin in de olie.
- Doe de knoflook en de schoongemaakte paddenstoelen bij de kip in de pan.
- Giet de wijn erbij en zet het vuur laag. Laat het zaakje zachtjes pruttelen tot de stukjes kip gaar zijn en de wijn een beetje is ingekookt.
- Tenzij je nog langer wil wachten, kook je ondertussen natuurlijk de pasta in een ruime hoeveelheid gezouten kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken.
- Giet de room in de pan met de saus, de kip en de paddenstoelen, laat hem bijna koken en zet dan het vuur uit. Breng de saus op smaak met royaal zout en zwarte peper uit de molen.
- Doe de uitgelekte pasta bij de saus in de pan. Husselen maar!
- Doe ook al driekwart van de Parmezaanse kaas en alle basilicum erbij.
- Roeren maar!
- De finishing touch: Doe de pasta over in een ovenvaste schaal of pan met antiaanbaklaag, strooi er de helft van de resterende geraspte kaas over en zet de schaal in de oven tot de bovenkant van de pasta goudbruin en krokant is en de kaas borrelt.
- Verdeel het gerecht over de borden, sprenkel er olijfolie over en bestrooi het vlak voor het serveren met het laatste restje kaas.
Bron: http://www.alvo.be