Als je deze snoepjes mooi verpakt, is dit een ideaal kerstcadeautje.

Wat heb je nodig?

  • 4 pompelmoezen
  • 200g suiker + een kopje extra

(Je kan ook sinaasschillen gebruiken, die zijn iets minder bitter)

 

Hoe maak je het?

  • Schil de pompelmoezen. Laat een klein beetje wit aan de schil zitten. Snij de schillen in reepjes van 1 cm breed.
  • Doe ze in een steelpannetje en overgiet met koud water. Breng aan de kook en giet meteen af in een vergiet. Herhaal deze stap twee keer.
  • Doe de 3 keer gekookte schillen opnieuw in de steelpan met 125 ml water en de suiker. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Giet af en laat de schillen nu volledig drogen op een rooster, zeker 4 uur. Haal ze dan door de rest van de suiker.

Een andere hoeveelheid bereiden? Bekijk het volledige recept op https://www.alvo.be/nl/recepten/pompelmoessnoepjesgesuikerde 

Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.

Je vindt meer informatie over jouw privacy op onze website terug op deze link.

Strikt noodzakelijke cookies

Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan en zodat onze website correct kan werken.

Cookies van derden

Onze website kan enkele tracking cookies plaatsen, waarmee een koppeling gelegd wordt met Facebook en Google Analytics om het gebruik van onze website in kaart te brengen.

Door deze cookie aan te laten staan help je onze site te verbeteren.