Eten jullie ook zo graag iets fris en licht wanneer het warm is? Wij alvast wel. En om jullie te verwennen, halen we een klassieker uit de kast: een zomerse salade met kip en meloen. Gezonder kan bijna niet, tenzij je echt een gezondheidsgoeroe bent en de mayonaise weglaat :)!
Wat heb je nodig?
- 1 Galiameloen
- 200 gram gemarineerde kipfilet (bijv. met kipkruiden)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode paprika
- 75 gram veldsla
- 2 eetlepels mayonaise
- halve eetlepel kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- snufje zout en peper
Hoe maak je het?
- Niemand lust meloenpitjes in zijn salade. Snijd de meloen dus doormidden en verwijder de pitjes.
- Meloen laat zich het lekkerst serveren in bolletjes. Steek met een meloenbolletjeslepel zoveel mogelijk meloenbolletjes uit de helften. Zorg er wel voor dat de schilhelften helemaal intact blijven.
- Snijd de gemarineerde kip in blokjes. Indien niet gemarineerd, kruid de kip zelf met wat peper, zout, kipkruiden en kerrie.
- Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipblokjes in ongeveer 5 minuten gaar.
- Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Schep de veldsla in een kom door elkaar.
- Meng in een potje de mayonaise, het kerriepoeder, het paprikapoeder en een snufje zout en peper door elkaar. Graag een wat dunner sausje? Voeg dan een klein beetje water toe.
- Schep de meloenbolletjes, kip en paprika door de veldsla.
- Schep de salade in de meloenhelften en schep de kerriesaus eroverheen.
Bron: http://www.alvo.be