Shepherd’s Pie: Ierser wordt het niet. Een ideaal gerechtje om op 17 maart op tafel te toveren voor je gasten. Moeilijk is het alvast niet. Succes! 

Wat heb je nodig?

  • 500g lamsgehakt
  • 300g bloemige aardappelen
  • 2 uien
  • 2 el olie
  • 1 pakje tomatenpuree
  • 60ml melk
  • 20g boter
  • 50g geraspte cheddar
  • nootmuskaat 
  • peper 
  • zout

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de aardappelen. Kook ze gaar in lichtgezouten water.
  • Pel en hak de uien. Fruit ze glazig in olie. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Roer er nu de tomatenpuree door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de aardappelen af. Pureer ze met de melk en de boter. Breng zoals gewoonlijk op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Beboter 4 kleine ovenschaaltjes en verdeel er het gehakt over. Dek af met een laagje puree en bestrooi met cheddar. Zet 20 minuten in de oven, tot er een goudgeel korstje op zit.

Bron: http://www.alvo.be

Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.

Je vindt meer informatie over jouw privacy op onze website terug op deze link.

Strikt noodzakelijke cookies

Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan en zodat onze website correct kan werken.

Cookies van derden

Onze website kan enkele tracking cookies plaatsen, waarmee een koppeling gelegd wordt met Facebook en Google Analytics om het gebruik van onze website in kaart te brengen.

Door deze cookie aan te laten staan help je onze site te verbeteren.