Wat heb je nodig?
- 250 g mascarpone
- 200 ml slagroom
- 1 vanillestok
- 100 g donkere chocolade
- 4 eidooiers
- 4 el kokosbloesemsuiker
- 1 pak peperkoek
- koude sterke koffie
- bruine rum
- 2 el cacao (ongezoet)
- donkere chocoladeschilfers
Hoe maak je het?
- Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie.
- Klop de koude slagroom half op. Meng de room in twee keer onder de chocolade. Doe eerst wat opgeklopte room bij de chocolade. Doe dit room- en chocolademengsel daarna bij de rest van de room. Nog even afblijven!
- Tijd voor de mascarpone. Klop hem los met een garde of klopper. Klop ook de eidooiers met de suiker op tot de korrels suiker weg zijn. Snij de vanillestok open. Schraap er het merg uit en meng deze onder de dooiers. Meng dan de losgeklopte dooiers onder de mascarpone.
- Meng nu het chocoladeroommengsel in twee keer onder het mascarpone-eidooiermengsel. Doe het eventueel in een spuitzak.
- Dop de stukjes peperkoek in de koffie met rum.
- Neem vier glaasjes of een grote schaal. Alterneer tussen peperkoek en chocolademengsel.
- Strooi er net voor de bovenrand cacao over en spuit er dan nog wat chocolade op. Zorg voor de finishing touch met chocoladeschilfers.
Bron: http://www.alvo.be