Deze pasta klinkt zo eenvoudig dat je bijna niet kunt gelovendat het een interessant recept is. Maar probeer het gewoon: je zult versteld staan van de fluwelige prei, die door de tijm een verslavend zoete toets krijgt.

Wat heb je nodig?

  • 4  dikke stronken prei
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6  takjes verse tijm
  • 4 deciliters water
  • zwarte peper uit de molen
  • zout
  • 400 gram volkorenspaghetti
  • 1  ei
  • een bosje rucola
  • een stuk parmezaan

Hoe maak je het?

  • Was de prei en snij ze in zeer fijne ringen. Hou een handje apart.
  • Smelt de boter met de olijfolie in een diepe pan. Voeg de tijm en de preiringen toe. Roerbak gedurende 3 à 4 minuten. Overgiet met het water en dek af met een deksel. Zet het vuur laag en laat 40 minuten zachtjes garen. Breng op smaak met veel peper en zout. Zet apart.
  • Kook intussen de spaghetti en giet af.
  • Voeg een eitje toe aan de lichtjes afgekoelde prei en roer goed.
  • Meng vervolgens met de pasta.
  • Serveer op de borden.
  • Werk af met de apart gehouden rauwe prei, de rucola en geraspte parmezaan.
  • Bestrooi nogmaals met zwarte peper uit de molen.

Een andere hoeveelheid bereiden? Bekijk het volledige recept op https://www.alvo.be/nl/recepten/veggiepasta-met-fluwelige-prei