Deze pasta klinkt zo eenvoudig dat je bijna niet kunt gelovendat het een interessant recept is. Maar probeer het gewoon: je zult versteld staan van de fluwelige prei, die door de tijm een verslavend zoete toets krijgt.
Wat heb je nodig?
- 4 dikke stronken prei
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 6 takjes verse tijm
- 4 deciliters water
- zwarte peper uit de molen
- zout
- 400 gram volkorenspaghetti
- 1 ei
- een bosje rucola
- een stuk parmezaan
Hoe maak je het?
- Was de prei en snij ze in zeer fijne ringen. Hou een handje apart.
- Smelt de boter met de olijfolie in een diepe pan. Voeg de tijm en de preiringen toe. Roerbak gedurende 3 à 4 minuten. Overgiet met het water en dek af met een deksel. Zet het vuur laag en laat 40 minuten zachtjes garen. Breng op smaak met veel peper en zout. Zet apart.
- Kook intussen de spaghetti en giet af.
- Voeg een eitje toe aan de lichtjes afgekoelde prei en roer goed.
- Meng vervolgens met de pasta.
- Serveer op de borden.
- Werk af met de apart gehouden rauwe prei, de rucola en geraspte parmezaan.
- Bestrooi nogmaals met zwarte peper uit de molen.
Een andere hoeveelheid bereiden? Bekijk het volledige recept op https://www.alvo.be/nl/recepten/veggiepasta-met-fluwelige-prei